Kaloriernas dag

Om jag inte rullar efter den här dagen kommer jag aldrig göra det.

Jag har:
- ätit tacopaj
- druckit te med mjölk och socker i
- ätit upp ett halvt kakpaket
- bakat bullar
- ätit bullar och bulldeg
- ätit pizza
- ätit jordgubbar och glass

Nu måste jag definitivt träna så funderar på att ta några varv i spåret imorgon, men jag vet inte om jag kommer att orka det när jag vaknar. Annars ska jag ju jobba imorgon och då kommer ju det förbrännas lite. Men skit samma egentligen, jag tar smällen när magen börjar bulta utåt så det syns riktigt ordentligt - just nu har jag sommardiet uppehåll! haha
0 kommentarer

ur arkivet

Tips för en långvarig och snygg solbränna!

Jag hatar när solbrännan börjar blekna och man blir sådär fult vinterblek igen...Dessutom hjälper det ju inte att jag har två kompisar som är solbända året om.
Så här har ni dom bästa tipsen för att få solbrännan att hålla i sig längre: (och bli snyggare)

Även om man inte brukar bränna sig (som jag), borde man ändå smörja in sig för att skydda sig mot farlig UV-strålning. Jag vet, alla håller på att tjata om hudcancer och att det inte är bra och blablabla. Och visst, nästan alla som får hudcancer överlever, men det är ju faktiskt några procent som inte gör det, så varför chansa? Dessutom har en massa hudläkare upptäckt att man tydligen får fler rynkor när man blir äldre om man inte tar hand om huden. Och det gillar vi inte, så jag tar hellre solkräm än blir skrynklig som vuxen (mer än nödvändigt alltså).
Använd peeling varje gång du duschar. Det bästa tycker jag är en peeling som både är duschkräm och peeling, eftersom att man kan använda den istället för både tvål och peeling.
Man använder det föra att ta bort döda hudceller, eftersom att när hudcellerna "trillar av" gör solbrännan det också.
Använd en peeling med runda korn, eftersom att dom inte skadar huden utan bara "förnyar". För att få ännu bättre effekt kan man använda skrubbhandske.
För att inte huden ska flagna av är det viktigt att återfukta; dricka massor av vatten för att och använda bodylotion. Gärna med aloe vera eftersom att det är lugnande för huden och minskar den svidande känslan som blir när man har bränt sig.
Maraton-sola inte, då ökar bara risken för att bränna sig och få en kortvarig solbränna, så alltså lönar sig inte dom där timmarna i solen som man försökt blir brun på, brännan kommer varken blir snygg eller bra för kroppen.
Så gå istället en promenad, spela fotboll eller simma några kilometer innan du lägger dig igen...
Sminka dig inte så mycket och låt huden vila. Sminket kommer att lägga sig som en varm mask i alla porer och alltså kommer du inte att bli brun i ansiktet alls. Så skit i foundation och concealer och låt huden andas och bli slät av sig själv. Då kommer du se både naturligare och bättre ut :)
Ett tips är att använda ett läppsyl med lite solskyddsfaktor i, så slipper du torra och spruckna läppar i sommar ;)
.
Tips på olika produkter:

Inlägget kommer härifrån
0 kommentarer

Sleeping beauty

Törnrosa varning å mig idag, sov i lite över 12 timmar, men blev dock inte väckt av en vacker prins utan av att det var 30 grader i rummet. Det fina vädret är som bortblåst och det är även sakerna att göra, så det känns som att dagen kommer att spenderas mestadels inomhus. Vi får helt enkelt se vad dagen har att bjuda på.

0 kommentarer