Nya naglar

 
1 kommentar

Spinningreunion och kattkastrering

Ikväll har jag varit på spinning med Julia. Lite av en reunion faktiskt. Skönt att få röra lite på fläsket och tanka på med energi nu när dagarna är så mörka. 
 
Den här veckan är en lite annorlunda vecka. Igår var jag iväg och kastrerade katterna, tur att man bara behöver göra det en gång kan jag känna. En lång färd både dit och hem och en väldigt märklig man till vetrenär. Lover mig själv att jag aldrig ska ta med mig katterna till vetrenären själv igen, har träningsvärk i hela ryggen och armarna efter att ha burit 6 kg katter När jag kom hem var tanken att jag skulle ha hunnit med att läsa en massa men båda katterna mådde så dåligt så jag var tvungen att sitta inne på toaletten i 1½ timme bara för att de att de höll värmen. Sigge fick dubbel dos av sövningsmedlet också så han mådde inte bra förrän sen kväll. Som sagt ingen rolig upplevelse. 
 
Idag har vi haft planeringsdag hela dagen och imorgon ska vi på nätverksträffi Finspång hela dagen. Så torsdag blir den första dagen på kontoret, men då ska jag till tandläkaren i mitt kära Mjölby kl 17 så det blir en kort dag. Fredag hoppas jag blir en "vanlig" dag rutinmänniska som man är. 
 
0 kommentarer

Middag med föräldrarna

Igår hade vi våra föräldrar på middag hos oss. 
Till fördrink bjöd vi på en varm äppledrink med färskpressad äpplejuice, päronkonjak och kanelstänger. 
Till förrätt bjöd vi på räkceviche med rostat surdegsbröd. Receptet hittar ni här
Till varmrätt bjöd vi på lättrimmad torskrygg med knaperstekt bacon och champinjoner. Receptet hittar ni här.
Till efterrätt bjöd vi på chokladtryffelpaj med passionsfrukt. Receptet hittar ni här.
 
Förrätten och efterrätten är hämtade från halv åtta hos mig böckerna, men recepten finns inte ute på recept.nu. 
Det blev en trevlig kväll med god mat och gott vin. Tyvärr var jag för upptagen med att laga mat och ha det trevligt så jag tog inte ett enda kort under hela kvällen. Ni får helt enkelt föreställa er hur gott det såg ut, eller klicka er in på länkarna. 
 
Idag har jag varit hemma i Mjölby över dagen. Mamma och jag har bakat lussebullar och gått en riktigt snabb powerwalk på 5 km i solen. Väldigt skönt att ladda batterierna lite. Pappa har hjälpt mig måla om en fin ljusstake jag och Daniel fick idag. Den blev vit och fin, tyvärr låste pappa in den i garaget och åkte iväg med nycklarna. 
 
2 kommentarer