vegetarisk tacopaj

Idag har jag återupptagit mitt sociala liv igen. Idag träffade jag Jackie för en lunch på Texas Longhorn och lite nagelfix. Det kändes skönt med lite social samvaro utanför skolan, även om vi mest pratade om pluggrelaterade saker. Jag kom också till insikt med att nagelfix är lite som terapi för mig, har inte fixat någons naglar på en månad så nu var det skönt att få pilla lite igen. Så här blev resultatet: 
 
 
Ikväll har jag lagat en jättegod vegetarisk tacopaj på Quornfärs. Jag hade inget recept så jag utgick från ett recept med köttfärs. Så här gjorde jag:
 
~Hackade och stekte en gul lök.
~Stekte Quorn tillsammans med löken och hade i tacokrydda, lite vatten och krossade tomater.
~Blandade en vanlig lätt creme fraiche med en paprika/chili creme fraiche och 100 g riven ost som fick fungera som topping. 
 
Sedan la jag allt i pajformen och skjutsade in det i ugnen i 15 minuter. Väldigt smidigt och väldigt gott. Till och med Daniel tyckte det var gott och han tyckte inte att smaken inte skiljde sig så mycket från vanlig köttfärs. Men det bästa av allt är att det blev 5 stora matlådor efter någonting som inte alls tog lång tid att tillaga. 
0 kommentarer

Tentan gjord (checktecken)

Redan när jag började socionomprogrammet fick jag höra hur jobbig termin 6 skulle vara med vetenskapsteori och forskningsmetodik-kursen och C-uppsats. Nu har jag skrivit den där salstentan jag gått och bävat för sedan jag började plugga och det var väl inte så farligt. Tror jag skrapat ihop tillräckligt med poäng för att få G, vill ju helst inte skriva omtenta dagen efter min födelsedag.
2 kommentarer

Lila 2XU

Idag är det en dagen-innan-tenta-måndag. Om människor i övrigt ogillar måndagar är detta en måndag att ogilla extra mycket, men jag har faktiskt tyckt om den här måndagen. Jag har inte pluggat speciellt mycket, sammanlagt kanske 2.5-3 timmar. Resten av min dag har spenderats med iPaden i soffan slökollandes på olika tv-program. Jag har dessutom fått hem ett par lila 2XU idag också, sitter som en smäck om min häck och jag kan inte vara lyckligare. Morgondagen kommer inte bara bjuda på tenta, det största äventyret kommer att ske innan kl 14. Viktig dag imorgon så det är nog bäst att få lite skönhetssömn nu. 
 
0 kommentarer