Första springturen utomhus

Dagen började lite svajigt med regn och gråmulet väder. Men så vips tittade solen fram på eftermiddagen och Daniel och jag beslutade oss för att ge oss ut och springa. Hur härligt som helst i kvällssolen men tungt var det eftersom båda är vana vid att ha ett löparband under fötterna som hjälper till. 4.8 km på 24 minuter är ändå helt godkänt tycker vi, nästan bra till och med. 
1 kommentar

Kalasdags

Helgen har varit full med olika aktiviteter så som Ullared och kalas. 
Lördagen började tidigt, klockan 4:30 var det uppgång och klockan 5:30 gick bussen till Ullared. Mamma och jag var oehört effektiva och var klara redan 2 timmar innan bussen skulle gå tillbaka klockan 16. Vi hann med att sitta i solen och äta mjukglass och strosa lite i butikerna utanför. Jag fick med mig en hel del textil hem, mestadel var till sängen eftersom vi kommer att behöva bredare lakan. Köpte bland annat påslakan i rostema, dra-på lakan, örngott, handdukar i olika storlekar och färger, gellack (midnight glitter bland annat som på bilden ovan), kattleksaker och orkidén på bilden.
Söndagen började redan klockan 8 med städning av lägenheten och fortsatte sedan med en timmes promenad runt stångån tillsammans med Rebecca. När jag kom hem var det kalasdags. Mamma, pappa, Niklas, farmor och farfar kom hit och fikade och firade Daniel i efterskott och mig i förskott. Pappa var snäll och lagade min cykel igen, hoppas den håller längre den här gången. 
1 kommentar

Laxlasagne

Idag har det varit en sån där dag som man kan kalla "VILKEN JÄKLA DAG
Vi kom på att vi lagt ut fel version av vår PM på Lisams sammarbetsyta och trodde för ett tag att vi skickat en gamal version till utkund och till alla våra opponenter. I panik ringde vi två samtal. Ett till vår kursansvariga som tyckte jag var aningen hypad. Det andra samtalet gick till en klasskamrat som skulle opponera på oss, hon tyckte  antagligen också att jag var aningen uppspelt. Det var vi också, båda två skakade av oro och ilska över detta misstag. Det visade sig att vi skulle kunna ha tagit två djupa andetag och insett att allt annat hade blivit rätt förutom upplagan på Lisam. Det tar vi lärdom av (haha). 
 
Väl hemma vände dagen till det bättre. Lite slapp i soffan sen bokade jag och Daniel en utlandsresa och åt riktigt god mat. Vi lagade laxlasagne som vi aldrig gjort förut men det blev riktigt gott. Så här gör du om du är intresserad av att prova:

Laxlasagne är ovanligt enkel att tillaga med färdiga smaksatta såser. Resultatet blir en härligt krämig laxlasagne under ett täcke av riven mozzarella.

Receptet gäller för 4 port och tar ungefär 45 minuter att tillaga.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 4 dl Arla Köket crème fraiche fetaost&soltorkade tomater
  • 1 dl Arla mjölk
  • 4 dl Kelda Pastasås tomat&crème fraiche
  • 12 st lasagneplattor
  • 60 g babyspenat
  • 1 dl Arla Köket riven ost mozzarella

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skär laxen i ca 1 cm tjocka skivor. Rör ihop crème fraiche och mjölk och varva pastasås, lax, lasagneplattor och spenat i en smord ugnssäker form, ca 20x30 cm. Börja och avsluta med crème fraiche. Strö över osten och grädda lasagnen i mitten av ugnen ca 30 min.

 
Det är synd att all mat ska se så mycket godare ut i verkligheten än på kort.
1 kommentar