Ansökt till en distanskurs

Idag har jag gjort någonting väldigt spännande, jag har gjort en ansökning på antagning.se om en distanskurs på Högskolan i Dalarna. Kursen heter Utredning och systematiska analys- och bedömningsinstrument i socialt arbete med barn och unga. Den ges på avancerad nivå och jag hoppas så att jag blir antaget. Jag tänker att namnet säger en hel del om vad kursen kommer att hamna om, men för att förtydliga så handlar den om att man ska få fördjupade kunskaper i utredningsmetoder, systematiska analyser i barnutredningar samt fördjupade kunskaper i utredande samtal med barn, Ungefär exakt det som jag jobbar med, att få fördjupade kunskaper i det skulle ju kännas ganska prima! Är det någon annan jag känner som ska läsa den kursen i vår mellan v. 3-22?  
 
Imorgon ska jag få gå på utbildning hela dagen i Linköping vilket innebär sovmorgon då jag inte behöver lämna lägenheten förrän 8:40. Vilken lyx. 
Idag pratade vi med en konsult på jobbet som frågade oss vad som krävdes för att vi skulle stanna på socialkontoret. Visst det är ett fint syfte och viktigt att man tar upp det men han var så oerhört provocerande. Kunde inte förmå mig att göra mig till och vara positiv och tillmötesgående, jag satt där och surade som en tonåring. Jag är positiv till socialtjänsten och jag trivs på jobbet, och när jag uttryckte det så blev jag avsnörpt och han vände det till någonting negativt. När vi kom med förslag om vad det var vi ville ha så sa vi bland annat fler kollegor och högre lön/bättre löneutveckling, då ställde han dessa mot varandra och tvingade oss att välja. Åh jag var så arg, du sa ju till oss att önska. Ingen svarade och alla blängde. Vilken tjomme! 
0 kommentarer

Bildbevis

Sedan sist jag skrev har det hänt en del saker, av mindre och större karaktär. I torsdags var vi på husvisning i Mantorp och blev förälskade i det fina huset vi kikade på, det var nog det finaste vi kollat på hittills. Ni vet när man stör sig på småsaker, såsom att det är trädetaljer runt de vita luckorna i köket, då finns det inte mycket annat att klaga på. Oavset vad som än händer härnäst så är jag så glad att jag fått kika på ett så fint hus för nu vet man ju vad det är man egentligen vill ha i ett hus.  

Igår var vi på föreställningen Bildbevis med Jesper Rönndahl. Han visade en massa roliga bilder, pratade skånska och fick oss alla att skratta hejdlöst till en insändare han skickat när han var blott 13 år gammal. Innan föreställningen var vi och åt på pinchos, där hade jag inte varit tidigare så det var en upplevelse att testa på det. På den restaurangen klickar man lite på mobilen för att beställa mat och sen går man och hämtar maten och drickan sen klickar man lite till så har man betalat allt man just beställt och ätit upp. Rolig idé faktiskt, men jag föredrar ändå tapasen på Aioli, lite dyrare men ändå värt det.  

Idag har vi gått en lång promenad runt stångån, njutit lite av solen och gjort fint inomhus. Vi har jagat katt som sprungit omkring och kräkts och vi har städat. Det är alltid skönt med en nystädad lägenhet när arbetsveckan drar igång igen, ska försöka hitta några fina blommor till fönstret i vardagsrummet också för dem har jag tyvärr lyckats ta död på. I veckan som kommer ska jag på utbildning på Barnahus tillsammans med några av mina kollegor, det ska bli intressant. Någonting annat som var oerhört intressant var när Ullabella af Klercker kom till oss på socialkontoret i fredags och gick igenom LVU-lagstiftningen sett ur en jurists perspektiv, hon pratade mycket om barnperspektivet och vad det är som håller i rätten. För att toppa detta ska jag få gå en kurs i barnsamtal under hösten, som en del av examinationen ska man spela in ett barnsamtal med ett barn, så om någon har ett barn att låna ut är kan jag vara spekulant. Det är så mycket spännande som händer i höst, och jag ska glida runt i mina supersnygga chokladbruna Gant-boots jag unnat mig.

1 kommentar

Frixion - ett hett tips

Nu var det två veckor sedan jag uppdaterade er om vad som händer i min vardag. Det känns som det är full fart nästan hela tiden men jag vet inte riktigt vad jag gör. Förra helgen serverade jag på Lisa och Dans bröllop, brudparet är en storasyster till en kompis. Jag som varit tveksam till det här med att gifta sig och allt som följer med det fick en uppmjukad syn på bröllop. Jag kommer aldrig att ställa upp på en vigsel i en kyrka men festen med nära och kära efteråt känns plötsligt mer lockande om jag någon dag kommer att gifta mig. 
 
Sedan förra helgen har jag tagit tag i träningen igen. Jag har kört spinning och step styrka på träningsstudion i Mjölby och har nog beslutat mig för att säga upp medlemskapet på Actic och istället satsa på att träna i Mjölby i samband med jobbet. Det är skönt att vara igång och jag hoppas att den känslan håller i sig hela hösten. Höst är det ju nu och vilken fantastisk höstdag vi haft idag. Daniel och jag tog en promenad till Tornby och gick i affärerna i Ikanohuset. Jag hittade tre cardigans och en klänning så jag känner mig lite mer redo för hösten nu, nu fattas bara nya vantar och halsdukar så är hösten välkommen sen.
 
 
I veckan har jag också sprungit i bokhandeln ungefär fyra gånger med så nu behöver jag inte ens säga vad jag vill utan de vet redan vad de ska ta fram när jag kommer in. Jag älskar dessa pennor, det är bläckpennor som går att sudda. Jag har dem i grön, rosa, röd och svart, perfekta till almanackan när möten avbokas och ombokas hela tiden. De är superbra men bläcket tar slut så fort så jag har varit tvungen att gå till Bokia och beställa refiller i omgånger. Sist köpta jag 9 refiller och en ny penna, butikbiträdets kommentar: "Du förbrukar några pennor du...". Det kan du hoppa upp och sätta dig på tänkte jag och visste att han inte hade en aning om vad jag jobbar med. 
0 kommentarer