Utflykter

I lördags följde jag med pappa, Camilla och Thomas till ett kulturreservat som heter Öna. Där har visst min gammelfarmors ungdomskärlek, och kärlek även på äldre dagar när gammelfarfar dött, växt upp i början på 1900-talet. Det var vackert och skulle vara tyst om det inte vore för alla getingar som skulle cirkulera vid fikat som framkallade viss panik och tillhörande gapskrik hos någon. På kvällen var jag medbjuden på grillkväll på föreningsgatan, en trevlig tillställning med fantastiskt god mat. Vi bjöds bland annat på grillad lax som nog var den godaste lax jag ätit i mitt liv. Så himla god! 
Igår åkte vi till Vadstena och utmanade det dåliga vädret som vi möttes av på vägen dit. Vi hade tur och vädret sprack upp lagom tills vi kom fram. Vi gick och turistade en stund och meningen var att vi skulle äta en pizza i parken. Dock var ingen av oss hungriga och det blåste halv storm så vi bestämde oss för att åka till Motala när vi turistat färdigt. Vi styrde mot en nyöppnad butik i Motala som jag följer på instagram. När vi kom fram insåg vi att butiken hade stängt varannan dag och såklart var det stängt igår. Vi hamnade istället i hamnen med varsin glass, vi njöt av utsikten men blev inte så långrandiga för det blåste nämligen halv storm även i Motala.
1 kommentar

Nu är tallen borta

Idag runt lunch ringde pappa och påtalade att det minsann var lite höst i luften idag och att det passade utmärkt att ta ner vår tall idag. Vi övervägde en stund och tackade ja till erbjudandet. En något exalterad pappa stod enbart 40 minuter senare i vår hall med en bil fullpackad med sågar och tillbehör. Snart hade männen klätt om till mer lämpliga kläder och efter en kort introduktion hade Daniel snart sågat ner hela tallen. Så här såg det ut: 
Nu smider vi planer på ett förlängt soldäck längst hela husväggen på baksidan. 
0 kommentarer

Roadtrip

Idag har vi varit på roadtrip. Första stoppet gjorde vi vid  en rastplats vid Vättern. 
Vi åkte vidare mot Gränna och hamnade på Grännaberget med varsin räkmacka. Vi hann precis äta upp innan regnet kom, som tur var gick det över fort. 
Vi stannade till i de olika butikerna och kollade på när det kokades polkagrisar. Vi fick smaka på varma polkagrisar och köpte med oss några olika sorter hem. Jag köpte mig en "väderstation" som var lite roligt  Det visade sig att det satt kvar en del skruvar i fasaden från förra ägaren där väderstationen passade perfekt. På vägen hem stannade vi på en badplats i Ödeshög och sedan en fika på Väderstad konditori innan vi satte oss på tåget hem till Mantorp. 
2 kommentarer