Semestergöra

Igår bjöd jag på brunch kl. 11:00 men det var innan det dramat utspelade sig. Jag gick upp tidigt för att åka och handla och städa lite innan Emma, Rebecca, Jenny och Agust skulle komma hit. Strax efter klockan sju begav jag mig till ett tomt City Gross. Det var grått och duggregnade så jag drog på mig regnjackan och precis innan jag kom fram öppnade sig skyarna och det började ösregna. Jag handlade det jag skulle ha till frukosten och fikat och hoppades på att jag skulle slippa regnet på vägen hem. Icke då, jag, cykeln och mina nybakade frallor gav oss ut i ösregnet. Väl hemma var allt dyblött förutom den del av mig som var täckt av min regnjacka. 
Runt klockan tio trillade Jenny och Agust in och hjälpte till att ordna med allt. Sen blev det husvisning och brunch på altanen som bestod av frallor med diverse pålägg och därefter knäckig rabarbrpaj med glass. Supermysigt att träffas och ta igen missad tid ute på altanen när regnet smattrade på taket. 
Kl 15:00 väntade nästa fika och lägenhetstitt i Linköping hemma hos Jonna och Christian som flyttat till en superfin två med eget uteplats. Lägenheten var som ett mellanting mellan lägenhet och radhus med den fina uteplatsen på markplan. Mycket fikande blev det av den dagen, väl hemma satte vi igång att laga kycklingbiffar från matkassen och sedan tog jag igen mig ute på altanen med en bok när solen tittade fram. 
Idag gjorde vi Ullared så det var tänkt att jag skulle komma i säng skapligt igår men just då hade jag svårt att somna. Då är det skönt att sova i bilen på vägen ner, speciellt när bilen rullade från Mjölby redan kl. 06 på morgonen. Jag hittade några saker till hemmet men ändå hittade jag inte så mycket som jag hade önskat. Jag fyndade en lampa till sovrummet, tyvärr följde det inte mer någon kontakt så den får ligga i förpackningen ett tag till. Det bästa köpet gjorde jag på Lantmännen utanför varuhuset som hade laddat med massor Greengate-varor. Jag hittade en termos som jag kände att jag kunde vara värd, dessutom har vi ingen termos som man kan ta med sig kaffe, win-win. Väl hemma hjälpte pappa till att sätta upp ballerinatavlan från föregående inlägg, med lite hjälp av Alex som skulle ut och balansera på plankan pappa lagt ut att stå på. Därefter satte vi igång att bära in Daniels pingisbord som han fått hem idag. Tungt och med diverse medföljande arbetsskador står nu ett ihopskruvat pingisbord i vårt hobbyrum. Hur det köpet ska benämnas i förhållande till annat som införskaffats till det gemensamma hemmet låter jag vara osagt! Det viktigaste är att Daniel är glad. Det var Alex också som hoppade upp på bordet och skulle fånga bollen när jag och Daniel spelade mot varandra. 
0 kommentarer