Livskvalité

Sedan sist jag kikade in här har det hänt en del, vi har firat midsommar och lagt in en extra växel hemmavid. Mellan jobb hemma och på jobbet försöker vi också njuta av vårt nya hem som vi blir så nöjda med ju mer vi fixar med. Vi äter alla våra måltider ute på altanen och njuter av ljusa kvällar, livskvalité behöver inte vara mer komplicerat än så. 
0 kommentarer

Lite nytt till hemmet

Idag har vi varit i shoppingtagen. Först åkte vi till MIO i Mjölby som smygstartat sin stora sommarrena som börjar på söndag. Vi fyndade två lampor och nya underlägg på rean. Anledningen till att vi hade åkt var just inte de föremålen utan att vi skulle köpa en byrå och en matta. Vi kom hem med en matta som vi blev nöjda med och byrån kommer hem under nästa vecka. Matten var roligt för åt ett håll ser den nästan vit ut och åt det andra hållet ser den brun ut. Därefter åkte vi till Viby blommor och köpte krukor, pelagoner, doftrankor och en lavendel. Nu står det blommor på trappan, i vardagsrummet och på altanen. Sista anhalt innan hemgång blev CG där vi köpte några fler krukor och kaffe som var billigt den här veckan. 
0 kommentarer

Kalas och andra festligheter

I helgen har vi firat att jag blivit klar med kursen jag läst under vårterminen. Jag fick en liten kompletteringsuppgift på sista uppgiften som var enkla att fixa till. Nu kan jag stolt säga att jag tillgodogjort mig 7,5 hp på avancerad nivå, vilket innebär totalt 37,5 hp på avancerad nivå. Det saknas en hel del poäng innan poängen betyder någonting men om jag läser några kurser till genom åren kanske de i sinom tid kan komma att betyda någonting. Vågar inte ens hoppas på en master, så många poäng kommer jag nog inte att komma upp i. Råkade även söka in till en annan kurs i höst, vi får se om jag kommer in och om jag orkar läsa igen. 
Den senaste tiden har Alex lagt sig till med ett nytt beteende där han blir helt till sig av plädarna vi har i våra soffor. Han trampar runt med alla tassar tills han är klar och sedan gör han rent de privata delarna. Gött för honom kanske men han gör det alltid när jag eller Daniel också sitter i soffan. Det vore önskvärt med en mer privat kisse. 
I lördags hade vi först Daniels farmor och farfar på besök i huset. Husvandring sedan gofika på altanen. Jag hade bakat knäckig rabarberpaj som blev hur god som helst. Därefter tog vi en PN innan kalas för farmor 70 år och hennes syster 75 år. Högby hembygdsgård fick återigen stå för lokalen, men det gör inget för det är en mycket trevlig lokal. Jag fick äran att leka varg med en av småliven tills jag var genomsvett och fick håll. Trötta somnade vi gott den natten. 
Idag har jag gjort mina naglar på förmiddagen, det var ett tag sedan jag luftade mina grejer men jag blev faktiskt nöjd. Därefter en promenad till travet och Mantorp möbler När vi kom hem kom mamma och pappa på spontanbesök och vi käkade upp resterna från lördagens paj, lika god fortfarande. Vi fixade med en hylla på altanen och försökte fixa ringklockan. I veckan ska vi greja med lister, sen är det snart, snart klart. 
0 kommentarer