Arbetsinsats

Idag på eftermiddagen hade jag seminarium via videolänk mellan kl. 13-16 där vi opponerade på varandras tentor. Jag fick börja trots att schemat sa att jag skulle avsluta, det var bara att köra på med min östgötska dialekt och hoppas på att folket inte skulle skratta åt mig. Det verkar som att min opponering gick hem då jag fick positiv feedback och ingen skrattade åt min fula dialekt. Fint! Dock var väl inte opponeringen på min tenta mycket att hänga i den berömda julgranen då personen nästan inte hittat något förbättringsområde. Om man ska välja att se det positiva i detta är det ju skönt att jag inte behöver göra om så mycket innan den sista inlämningen på fredag. Snart har denna kurs kommit till sitt slut, det är skönt samtidigt som det känns som att jag just kommit in i "tentatänket" igen.
Under eftermiddagen och kvällen har vi gjort en arbetsinsats och varit i Hulje och slängt skräp (väldigt skönt att bli av med det), handlat, lagat mat och klippt gräset. Mamma och pappa har även varit här med grejer till klinkergolvet och vi har fått en ny (något finare) spegel till lilla toaletten så vi kan göra oss av med furuspegeln. 
Imorgon, änligen, kommer soffan och fåtöljen och de nya trappstegen ska monteras. Festligt! 
0 kommentarer

Mors dag

Dagen till ära har jag spenderat med min mor. Vi tog en tur till blomsterglädje i Motala och sedan en tur till Viby blommor. I Motala hade de mycket fina saker och mycket inredning, som jag sa till mamma är vi inte riktigt där i vårt projekt ännu. Inredning får komma lite längre fram när det är lite mer klart i vårt hus. Jag köpte i varje fall en liten blomma till badrummet. Vi gasade vidare till Viby och köpte desto mer. Jag köpte amplar att hänga utanför entrén och två rosa rosor, en till sovrummet och en till köket. 
Innan vi åkte hem till Mjölby köpte vi en prinsesstårta som vi mumsade på till eftermiddagskaffet. En mysig dag med min lilla mamma och pappa som vi firade lite i efterskott.
På väg hem till Mantorp hämtade jag upp det nya katträdet jag köpt till katterna. Vi får se om det får godkänt, än har de bara hunnit känna lite på det. 
1 kommentar

Första veckan

Nu har vi bott i Mantorp i en vecka, lördag till lördag. Vi har hunnit med några turer till både IKEA och BAUHUS, idag åkte jag en tur till. Fönsterbräden, gardiner, fler gardinstänger, en hylla och tvättkorgar fick vi med oss hem idag. Katterna fick en krok som man kan sätta deras selar i sen när de får gå ut, det blir nog bra. Min tenta är inskickad och nu ska det opponeras på måndag sen återstår enbart en reflekterande uppgift innan jag fått mina 7,5 hp som jag faktiskt slitet för under denna vår. Det ska bli skönt att få en sak mindre att tänka på, jag har så det räcker och blir över ändå. 
När vi kom hem hjälpte mamma, pappa och Niklas till att sätta upp fönsterbräden i vardagsrummet och lampan över matsalsbordet, nu är det lite mer klart än vad det var tidigare idag. Efter lite fika sa vi tack för hjälpen och ses imorgon. Imorgon ska jag och mamma åka till blomsterglädje i Motala och sedan fira mors dag och pappas födelsedag lite i efterskott. 
Katterna har kommit till ro och vant sig bra vid huset nu. Det tog inte många timmar innan de rörde sig obehindrat i huset och nu känns det inte som att de är påverkade av flytten längre. Altanen är en riktig favorit de dagar när solen inte värmer för mycket. 
0 kommentarer